Page 1 of 5 in the receptai category Next Page
# Friday, 15 June 2012

kavos paruosimas

Ši subtilaus skonio kava pagal prancūzišką receptą patiks net išrankiausiems gurmanams.

Reikės (1 porcijai):

1 ką tik išvirtos stiprios kavos puodelio,

1 šaukštelio cinamono,

0,5 šaukštelio tarkuoto muskato riešuto,

2 šaukštelių kondensuoto pieno,

1 šaukštelio kakavos,

1 šaukštelio maltų migdolų.

Gaminimo būdas:

Į verdamą kavą suberkite cinamoną ir muskato riešutą.

Pripilkite pusę puodelio kavos, įpilkite į ją iš anksto su kakava sumaišytą kondensuotą pieną, išmaišykite.

Įpilkite likusią kavą, pabarstykite maltais migdolais.

#    Comments [0] |

Receptai italiskas desertas panan cotta

Šis itališkas desertas suteikia šeimininkei galimybę atskleisti savo kūrybinę gyslelę. Jo išvaizda ir skonis priklausys nuo uogų ar vaisių, sirupo ar džemo, kurie bus parinkti pagrindiniam desertui pagardinti.

Reikės (10 porcijų):

500 ml pieno,

50 ml grietinėlės,

150 g cukraus pudros,

13 g želatinos,

5 vanilės lazdelių (vietoj jų galima naudoti vanilinio cukraus pakelį),

Papuošimui: uogų arba vaisių, poros šaukštų sirupo arba džemo, mėtos lapelių, cukraus pudros.

Želatiną užpilkite trupučiu vandens ir leiskite 30 minučių išbrinkti.

Į puodą supilkite pieną, įberkite cukraus pudrą, vanilę ir užvirinkite. Kol pienas virinamas, karšto vandens vonelėje ištirpinkite želatiną ir supilkite ją į dar karštą , bet jau truputį atvėsusį pieną. Atšaldykite tarp ledų arba šaldiklyje. Įmaišykite grietinėlę ir supilstykite į mažus indelius. Padėkite į šaldytuvą sustingti.

Toliau viskas priklauso nuo šeimininkės fantazijos. Sudėkite desertą į lėkšteles ir puoškite. Jei laukiate svečių, nustebinsite juos kiekvieną desertą papuošdamos vis kitaip.

#    Comments [0] |
# Thursday, 07 June 2012

3 idejos pietums

Išsitraukite seniai pamirštą troškintuvą, nes jis leis jums paruošti gardžius pietus be didelių pastangų. Tereikia supjaustyti šaldytuve turimus ingredientus, pagardinti prieskoniais ir pašauti į orkaitę. Po šiek tiek daugiau nei valandos visa šeima galės mėgautis sočiais pietumis.

Moliūgų troškinys

Supjaustykite moliūgą, cukiniją, svogūnus, suberkite 3/4 puodelio duonos trupinių, o ant viršaus — 1/4 puodelio tarkuoto „Džiugo“ ir 3/4 Parmezano sūrio, pagardinkite smulkintu šviežiu baziliku, čiobreliais, pagal skonį druska ir pipirais. Moliūgo troškinį kepkite 200 laipsnių temperatūroje 1 valandą 20 minučių. Troškinį galite pagardinti grietine.

Piemenų pyragas

Šis angliškas patiekalas įkvėps jus paeksperimentuoti ir pasigaminti gardų troškinį, naudojant tradicinius lietuviškus ingredientus. Jums reikės virtų ir sutrintų iki vientisos masės bulvių (tirštos bulvių košės). Taip pat jautienos faršo ar smulkiai kapotos mėsos, pakepintos keptuvėje su svogūnais, prieskoniais ir jūsų pasirinktomis daržovėmis — morkomis, žirneliais, pupelėmis (ką sugalvosite). Mėsą su daržovėmis paskleiskite troškintuvo apačioje, o viršų padenkite bulvių koše ir pabarstykite mėgstamu sūriu. Troškinį kepkite 200 laipsnių temperatūroje apie 1 valandą.

Vištienos enčilada

Tegu jus įkvėpia meksikietiška virtuvė. Enčilada yra patiekalas panašus į lazaniją, tik naudojami ne makaronų lakštiniai, o tortilijos. Iš pradžių iš 2 puodelių miltų, 2 arbatinių šaukštelių kepimo miltelių, 1 arbatinio šaukštelio druskos ir puodelio užvirto pieno užmaišykite tešlą. Ją padalinkite ir iškočiokite. Tortilijas kepkite keptuvėje be aliejaus. Tada išsikepkite vištienos su svogūnais, mėgstamais prieskoniais ir grietinėle. Susitarkuokite mėgstamo sūrio. Kepimo inde dėkite ingredientus sluoksniais. Kepkite 180 laipsnių temperatūroje apie 1 valandą.

Ryžių troškinys

Šiam receptui galite naudoti nesuvalgytus ryžius. Sumaišykite 6 puodelius virtų ryžių su vienu smulkintu ir kepintu svogūnu (arba skiltele česnako). Į ryšius įmaišykite taip pat 1/4 puodelio mėgstamo tarkuoto sūrio, 3 kiaušinius, prieskonių. Gautą masę paskleiskite inde. Viršų apibarstykite sūriu. Kepkite 180 laipsnių temperatūroje apie 1 valandą.

#    Comments [6] |
# Thursday, 10 May 2012

aguonu pyragas


Toks keksas turėtų papirkti visus aguonų mėgėjus, nes gaminyje jų labai daug. Bet tai yra šio kekso pliusas. O minusas būtų toks: nuo kekso paruošimo iki valgymo pradžios praeina nemažai laiko. Tik laukti šiuo atveju yra verta.

Produktai:

120 gramų aguonų

250 mililitrų pieno

200 g sviesto

220 gramų cukraus

3 kiaušiniai

300 gramų miltų

Truputį druskos

1,5 šaukštelio kepimo miltelių

1 citrinos



Gaminimas

Puode užviriname pieną ir į jį sudedame aguonas. Galima dar kelias minutes pavirinti ir palikti per naktį. Aguonos turėtų sugerti pieną.

Sviestą ištrinti su cukrumi. Maišant po vieną įmušti kiaušinius. Kitame inde išsijojame miltus, įberiame nedidelį žiupsnelį druskos, sudedame kepimo miltelius.

Galiausiai į sviesto, cukraus ir kiaušinių mišinį sudedame aguonas (nieko tokio, jei jos sugėrė ne visą pieną) ir paruoštus miltus. Viską gerai išmaišome.

Paskutinis etapas – į masę išspaudžiame citrinos sultis. Kas mėgsta, į tešlą galima įtarkuoti ir citrinos žievelę.

Jei kepate ne silikoninėje skardoje, skardą reikia patepti sviestu. Orkaitė turi būti įkaitinta iki 180 laipsnių. Keksas kepa apie valandą. Kadangi orkaitės yra skirtingos, kekso iškepimo laipsnį galima patikrinti į jį įbedant smeigtuką: jei ištraukus jis nėra aplipęs tešla, keksą galima traukti iš orkaitės ir leisti atvėsti.

Rekomenduoju keksą valgyti kitą dieną – pastovėjęs kelias dienas jis tampa tik skanesnis.

#    Comments [0] |
# Friday, 20 April 2012

Meksikietiskos salotos su vistiena

Reikės:

40 g saliero šaknies,

100 g vištienos filė,

1 raudonosios paprikos,

1 kiaušinio,

1 mažo svogūno,

lapinių salotų,

1 šaukštelio vyno acto,

1 šaukštelio alyvų aliejaus,

druskos ir pipirų pagal skonį.

Vištienos filė išvirkite, supjaustykite gabalėliais. Sumaišykite su stambiai tarkuotu salieru, plonomis juostelėmis supjaustyta raudonąja paprika, salotomis ir virtu, smulkiai supjaustytu kiaušiniu. Pabarstykite druska, pipirais ir palaistykite vyno acto ir alyvų aliejaus mišiniu.

#    Comments [0] |

Lengvas Ir Maistingas Portugal%c5%b3 Patiekalas Ry%c5%beiai Su Pomidorais Gali B%c5%abti Valgomas Vienas Arba Kaip Garnyras Pri

Lengvas ir maistingas portugalų patiekalas – ryžiai su pomidorais – gali būti valgomas vienas arba kaip garnyras prie keptos žuvies ar mėsos gabalėlių.

Reikės:

4 pomidorų

1–3 česnako skiltelių (pagal asmeninį skonį),

1 svogūno,

1 šaukšto alyvų aliejaus.

2 stiklinių ryžių,

1 sutrupinto sultinio kubelio.

Gaminimas

Svogūną nulupkite, supjaustykite ir pakepinkite aliejuje (paimkite pakankamai didelį puodą).

Česnako skilteles smulkiai sukapokite arba sutarkuokite.

Pomidorus nuplaukite, supjaustykite vidutinio dydžio gabalėliais.

Pomidorus ir česnaką sudėkite prie svogūnų, pakepinkite 5 minutes.

Suberkite nuplautus ryžius, trumpai pakepinkite. Įpilkite 1 litrą vandens, suberkite sutrupintą sultinio kubelį ir troškinkite. Protarpiais pamaišykite. Jei reikia, įpilkite dar vandens.

Ryžiai turi būti ne sausi, o sultingi.

#    Comments [0] |
# Thursday, 05 April 2012

Traskus vistienos gabaliukai

Lengvas patiekalas, ypač tinkantis studentams ir pradedantiems virėjo karjerą.

Reikės:

400 g vištos krūtinėlės filė,

100 g kukurūzų dribsnių,

2 kiaušinių,

50 g miltų,

kario prieskonių,

paprikos miltelių,

šlakelio pieno,

druskos, pipirų

aliejaus.

Gaminimas

Vištos krūtinėlę supjaustykite 2–5 cm pločio juostelėmis. Jos gali būti plonos.

Paimkite du dubenėlius. Viename išplakite kiaušinius su trupučiu pieno, druska, pipirais. Į kitą suberkite kukurūzų dribsnius, lengvai pamaigykite juos šakute, įberkite miltų, kario prieskonių ir paprikos miltelių ir išmaišykite.

Vištienos gabalėlius iš pradžių suvilgykite kiaušinio plakinyje, po to pavoliokite kukurūzuose. Kepkite įkaitintoje keptuvėje su aliejumi apie 3–5 minutes, kol plutelė taps ruda ir traški. Išimkite ir nuvarvinkite aliejų ant popierinio rankšluosčio.

Prie amerikietiškų vištienos gabalėlių tinka gruzdintos bulvytės, šviežios daržovės ir majonezo bei pomidorų padažo (lygiomis dalimis) dažinys.

#    Comments [0] |

Cinamono sraiges

Reikės:

500 g miltų,

45 g mielių,

60 g cukraus,

250 ml pieno (drungno),

100 g lydyto sviesto,

50 g minkšto sviesto ,

150 g rudojo cukraus,

1 šaukšto cinamono,

50 g cukraus pudros,

1 mažo buteliuko vanilės ar romo aromato,

3 šaukštų pieno.

Gaminimo būdas

Mieles sutrupinkite į drungną pieną, įberkite šaukštą cukraus ir leiskite pakilti šiltoje vietoje. Suberkite miltus, gerai išminkykite ir palaikykite šiltoje vietoje , kad pakiltų. Jei norite pagreitinti šį procesą, įstatykite tešlą 15 minučių į 50 laipsnių temperatūros orkaitę.

Suberkite likusį cukrų, lydytą sviestą ir suminkykite elastingą tešlą. Dar kartą leiskite pakilti (arba palaikykite 20 minučių 50 laipsnių temperatūros orkaitėje).

Iškočiokite iš tešlos 1 cm storio lakštą, patepkite minkštu sviestu. Rudąjį cukrų sumaišykite su cinamonu ir išbarstykite ant tešlos Suvyniokite vyniotinį.

 

 

Tešlos vyniotinį supjaustykite 2–3 cm storio skridiniais. Gautus skridinius sudėkite į kepimo formą arba skardą vieną šalia kito. Dar kartą leiskite pakilti šiltoje vietoje 20 minučių. Kepkite iki 160 laipsnių įkaitintoje orkaitėje apie 25 minutes.

Iš cukraus pudros, 3 šaukštų pieno, aromatų sumaišykite glaistą ir užpilkite jį ant karštų sraigių, kai tik ištrauksite iš orkaitės.

#    Comments [0] |

Kalakuto kepimas

Kepant kalakutą, svarbu žinoti, koks bus žmonių skaičius, siekiant išsirinkti tinkamą kalakuto dydį bei kaip tinkamai atšildyti kalakutieną.

Kaip teisingai išsirinkti kalakuto dydį?

Renkantis kalakutieną, rekomenduojama rinktis patelių mėsą, kuri yra minkštesnė. Pasak „ARVI KALAKUTAI“ gamybos vadovės Rasos Dapkevičienės, kepimui geriausia rinktis nedidelį - 3-5 kilogramų kalakutą. Tokio dydžio mėsa bus jaunos kalakuto patelės, vadinasi, mėsa bus minkšta ir greitai iškeps.

Kaip atšildyti kalakutieną?

Kepimui patartina vartoti tiek šviežią, tiek šaldytą kalakutą. Kalakuto mėsą rekomenduojama atlaidinti šaldytuve per vieną parą - vėsioje, ne aukštesnėje nei 16 laipsnių patalpoje. Vidutinio dydžio kalakutas atsileidžia per vieną parą, o didesniam kalakutui reikės ir dviejų parų.

Dažniausiai pasitaikančios kalakuto mėsos atšildymo klaidos, kai stengiamasi per trumpą laiką šaldytą mėsą atlaidinti mikro bangų krosnelėje ar karštame vandenyje. Tokiu būdu atšildyta mėsa išleidžia visas sultis ir kalakuto mėsa lieka sausa.

Pasimėgaukite kepto kalakuto patiekalu pagal tokį receptą:

Marinatui reikės:

5 l vandens

200 g druskos

50 g cukraus

15 g citrinos rūgšties

juodųjų pipirų

česnakų

prieskoninių žolelių (pagal skonį)

2 citrinų

Kalakutą pamerkti į marinatą, kad apsemtų, ir laikyti apie 12 val. (0-6) 0C. Po to išimti iš marinato, įtrinti prieskoniais ir įvynioti į foliją.

Kepimo instrukcija:

Orkaitę įkaitinti iki 2500C. Įvyniotą kalakutą įdėti į skardą, krūtinėle į viršų, įpilti 1 litrą vandens. Sumažinti temperatūrą iki 2000C ir kepti 2 val. Po to foliją viršuje perkirpti, atlenkti ir dar kepti apie 1 val., kol gražiai apskrus.

#    Comments [0] |
# Thursday, 22 March 2012

Graikiskos kopustu salotos

Reikės:

1 kopūsto,

2 svogūnų,

4 šaukštų cukraus,

½ stiklinės aliejaus

2 šaukštų druskos,

1 šaukštelio pipirų,

150 ml prieskoninių žolių acto (jį galima pasidaryti patiems: į vyno ar vaisių actą pripjaustykite daug įvairių prieskoninių žolių ir palaikykite mažiausiai porą valandų),

1 butelio gazuoto mineralinio vandens .

Paruošimas:

Kopūstą smulkiai supjaustykite (kotą išmeskite) ir sudėkite į dubenį.

Svogūnus supjaustykite smulkiais kubeliais ir sumaišykite su kopūstais.

Actą sumaišykite su aliejumi, druska, cukrumi, pipirais ir mineraliniu vandeniu. Cukrus turi gerai ištirpti. Atsargiai pilkite mineralinį vandenį, nes jis truputį putos!

Mišinį užpilkite ant kopūstų. Viską uždenkite dangčiu, prispauskite 2–3 konservų dėžutėmis ar kitu sunkiu daiktu. Padėkite į šaldytuvą 24 valandoms.

Kitą dieną nupilkite skystį ir valgykite.

Šios kopūstų salotos skanios su kepsniais.

Jas galima sudėti į stiklainį ir laikyti kelias dienas šaldytuve.

#    Comments [0] |