Rangas : Administration Grupės : Administration
Prisijungė : 1/27/2009 Žinutės : 670 Taškai : -2,112 Vieta : Vilnius
|
Sveiki. Turiu klausimą, kaip užmiršti žmogų. Buvome po 9 mėnesių draugystes išsiskyrę (dėl kitos merginos kaltės) – sužinojau, kad jis turi kitą. Po to, po beveik pusės metų pertraukos, jis sugrįžo tikindamas, kad myli, ir vėl porą mėnesių draugavome. Bet viena kartą draugė sumanė patikrinti jį. Ji iš savo telefono jam rašinėjo sms žinutes, kad jis jai patinka, kad su ji manimi susipykusi. Ir jis sugebėjo jai pasakyti, kad su manimi yra tik iš gailesčio. Aš mačiau žinutes, kuriomis jis ją kabina, o paklausus apie mane, jis sako, kad jam aš tuščia vieta. Aš manau, kad jis eina per visas, bet jis apsimetinėja geručiu, sako, kad gailisi. Kaip tokį žmogų pamiršti? KAIP SUPRASTI JO ELGESĮ?
Psichologo atsakymas:
Perskaičius Tavo laišką norisi atsakyti, kad panašių žmonių ir situacijų neverta pamiršti. Greičiau jau reikia iš jų pasimokyti ir kitą kartą stengtis kuo anksčiau atpažinti pavojaus signalus.
Klausi, kaip suprasti savo vaikino elgesį. Iš laiško susidaro įspūdis, kad šis vaikinas Tave apgaudinėja, įžeidinėja, Tau meluoja, ir už akių tyčiojasi. Panašu, kad jo elgesys paprasčiausiai atspindi jo nepagarbą Tau, todėl manyčiau, kad jo elgesį reiktų taip ir suprasti, bei nesistengti jame ieškoti kažkokios paslėptos prasmės.
Greičiausiai draugystei su Tavimi šis vaikinas turi tam tikrų priežasčių, pvz. seksas ar patogumas. Tačiau iš to, ką aprašei laiške, tikrai nepanašu, kad jis Tau puoselėtų kokius nors švelnius jausmus.
Nutraukti santykius su šiuo vaikinu gali paprasčiausiai atsisakydama su juo toliau bendrauti ir nepasiduodama įtikinėjimams ir apgailestavimams. Jei pati nepalaikysi vilties jį pakeisti ir atkurti santykius, Tavo jausmai turėtų pakankamai greitai atvėsti.
Sėkmės,
|